Robert Keurntjes, genealogie, professioneel genealoog"

Genealogie, Robert Keurntjes, professioneel èn vrijetijds genealoog

Welkom op mijn genealogische pagina's.

Mijn naam is Robert Keurntjes en ik ben op mijn 15e begonnen met genealogisch onderzoek. Naast onderzoek naar mijn eigen voorouders in de volle breedte werk ik ook af en toe als professioneel genealoog. Mijn eerste bijbaantje naast mijn studie betrof een genealogisch onderzoek naar de kunstenaarsfamilie Santvoort in Amsterdam, waarvan hier op de site een eenvoudig overzicht te vinden valt.
Later heb ik voor verschillende klanten een stamboom of kwartierstaten opgesteld en ben ik als onderzoeker betrokken geweest bij onderzoek naar een kunsthandel in de 18e eeuw in Antwerpen
Ook heb ik cursussen 'genealogie' gegeven en laat ik me af en toe verleiden om 'voor de lol' een onderzoek te doen. In De Nederlandsche Leeuw van september 2020 stond een artikel van mij over de familie Van de Pavordt in Millingen.

Toen ik begon waren we nog aangewezen op archieven en stond er nog niks online. Ik heb dan ook menig archief bezocht: in kelders van gemeentehuizen tot de proviniciaalse archieven van Zeeland, Zuid-Holland, Gelderland, Utrecht en Noord-Brabant. Na het doorspitten van de burgelijke stand en bevolkingsregisters, ging het verder met doorspitten van allerhanden DTB (doop- trouw- en begraafregisters). Vervolgens kwamen gerechtelijke archieven aan bod en moest er geleerd worden om oude handschriften te lezen.

Ik kwam steeds verder terug in de tijd en ontdekte zo ook de geschiedenis van Nederland. Zo was bijvoorbeeld een voorouder die hanze-handelaar was de aanleiding om me in de geschiedenis van het Hanzeverbond te verdiepen. Op dit moment ben ik me aan het verdiepen in de 9e en 10e eeuw. Op genealogisch gebied gaat het dan alleen nog om de toplaag van de bevolking, maar dat is zeker niet minder interessant.

Op deze pagina's staan de voorlopige resultaten van mijn onderzoek in Bijlandt en Millingen, een kort overzicht van de familie Santvoort, de grootste online verzameling van Rijnberg en een achterhaald overzicht van mijn eigen voorouders.

Het is leuk als u hier informatie vind waar u wat aan heeft. Nog veel leuker is het om met elkaar contact te hebben. Daarom staan ook niet altijd de meest recente gegevens online.
Soms krijg ik ook mail van verre familie in binnen- en buitenland. We wisselen dan uit wat we al aan gegevens hebben en als er aanknopingspunten zijn waar ik mee verder kan ga ik ook aan de slag.
Dus wees zo vrij mij te mailen: genealogie@robertkeurntjes.nl

Voor onderzoek en advies

Ook als u er zelf niet uit komt of als u op zoek bent naar iemand die onderzoek voor u wilt doen, is een email een goed begin: genealogie@robertkeurntjes.nl

Vragen staat altijd vrij, en eenvoudig advies is altijd gratis. Voor professioneel onderzoek hanteer ik een tarief van 45,- per uur. Dat zegt echter niet zoveel, omdat het heel erg veel kan verschillen wat er in een uur gevonden kan worden. In een halve dag is er bijvoorbeeld al een goede basis met een overzicht van 5 generaties voorouders mogelijk, maar bij een vastgelopen onderzoek kan dat heel anders uitpakken. Ik lever daarom maatwerk waarbij we vooraf duidelijke afspraken maken.

Met vriendelijke groet,
Robert

overnemen van gegevens en privacy

Het overnemen van gegevens van deze website is vrij. Het overnemen van teksten mag met vermelding van mij als bron. Waar primaire bronnen vermeld staan is het aan te raden om die vermelding ook over te nemen, zodat anderen zelf in staat zijn om gegevens te controleren en te kunnen genieten van de rijkdom van archiefstukken.
Ik raad u aan om altijd te controleren of de gegevens kloppen. Een fout is menselijk en meestal te herstellen. Wanneer we echter klakkeloos gaan kopieren, gaan fouten een eigen leven leiden.
Er is veel online te vinden dat niet klopt en toch weer iedere keer door anderen gekopieerd wordt. Als ik een fout ontdek probeer ik altijd wel anderen er op te wijzen. Nu steeds meer mensen hun genealogie publiceren, en zeker nu steeds meer achter de betaalmuur van myheritage, en dergelijken, verdwijnt, wordt dat echter steeds lastiger.
Dus wees zorgvuldig!

Deze pagina's maken geen gebruik van cookies en er wordt conform de privacywetgeving met gegevens om gegaan.


Genealogie, Robert Keurntjes

In de ruim 35 jaar die ik me bezig houd met genealogie heb ik vooral in mijn vrije tijd onderzoek gedaan naar mijn eigen voorouders. Ik heb echter ook onderzoek gedaan voor anderen. Het onderzoek naar de familie Santvoort was een onderzoek in opdracht waarbij ik de toestemming heb gekregen de gegevens te publiceren.