Robert Keurntjes, filosoof & gesprekspartner"

Robert Keurntjes, filosoof & gesprekspartner

Een goed gesprek

Wat maakt een gesprek tot een goed gesprek?

Gaat het erom dat je je gehoord voelt? Of dat je beter bent gaan begrijpen wat je zou willen zeggen of vragen? Of dat je het juiste advies hebt gekregen?

Ik ga er vanuit dat het van mijn kant vooral gaat om goed en aandachtig luisteren en het stellen van vragen die je kunnen helpen om je eigen gedachtes te ordenen.

In een ‘goed gesprek’ (met mij) ben jij vooral aan het woord; ik luister en stel vragen. Ik denk mee, spreek soms tegen, analyseer en/of breng een lijn aan in je verhaal. Ik heb geen strategie en geen doel. Ik heb mijn nieuwsgierigheid en betrokkenheid, jij hebt jouw verhaal en jouw vragen.

Wat ik wil weten is waar je in ‘gelooft’, wat je vooronderstellingen zijn en wat je zou willen weten. Ik hoop je aan het denken te zetten, of je gedachtes te helpen ordenen.

Een filosofisch gesprek met mij kan over van alles gaan:
• over je leven
• over een onderzoek dat je doet of zou willen doen
• over hoe je trouw blijft aan je uitgangspunten en idealen
• over hoe je één en ander vorm geeft in je werk of je bedrijf
• over een boek dat je aan het denken heeft gezet.
• over zingeving
• over praktische zaken; hoe bouw je een huis? (bijvoorbeeld)

Filosoferen is een queeste naar wijsheid; dat betekent niet dat je die moet vinden, maar wel dat je reflecteert op de weg er naartoe.

Een goed gesprek met mij kan individueel, of in groepsverband.

In overleg bepalen we de locatie: binnen (in mijn studeerkamer, bij jou, in een bibliotheek) of buiten (tijdens een wandeling in de natuur, of een park).

Spreekt het je aan om het gesprek buiten te voeren maar is lopen te moeilijk, dan kan ik je tijdens het gesprek ook op een bakfiets rondrijden.

Voor een gesprek van 1 tot 1,5 uur reken ik 65,- (voor bedrijven is dat excl. BTW), plus eventuele reiskosten. Langere sessies zijn uiteraard ook mogelijk.

Mail of bel vrijblijvend voor meer informatie: mail@robertkeurntjes.nl, 0613776196Robert Keurntjes, filosoof & gesprekspartner